Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

От Accor Group обявиха плановете си за строителство на хотели в Южна Америка

 

 

По време на откриването на първия си хотел от веригата Novotel в центъра на Рио де Жанейро, от ръководството на на френския хотелиерски гигант Accor Group, обявиха плановете си за изграждане на повече от 20 хотела в Южна Америка, съобщава порталът buenalatina.

 

Според плановете, в Бразилия през следващите няколко години ще отворят врати нови пет хотела. От тях, два ще са от веригата Mercure - в Нова Игуасу и Кампос, други два ще са от веригата Ibis, в районите на  Рио де Жанейро -  Ботафого и Копакабана, както и още един хотел от веригата Novotel, в предградието на Рио де Жанейро – Бара да Тижука.  До 2014 г., Accor Group,  планира да увеличи броя на своите стаи в Бразилия до 8,2 хиляди. 

 

В Перу, Accor Group, вече има два свои хотела от веригата Novotel – по един в Лима и Куско. Бъдещите планове в страната, са свързани с изграждането на първия  хотел от веригата Ibis, който ще се намира в престижният квартал на Лима – Мирафлорес. През януари 2011 г., хотелът ще бъде в състояние да приема гости в своите 250 стаи. Стойността на проекта е за 20,4 милиона долара. Като цяло, до  2015 г.,  Accor Group, планира да построи 10 хотела в Перу.

 

Ръстът на колумбийската икономика и възможността да вземе определени ниши на пазара, са довели до решението Accor да инвестира 32 милиона долара в строителството на първият хотел на марката Ibis в Богота - Ibis Bogota Museo. Тризвездният хотел, разположен в централната част на града, в близост до Националния музей, ще включва 216 стаи. Основните конкурентни предимства на хотел Ibis Bogota Museo в Богота, ще бъде ниската стойност на нощувката. Цената за двама души ще започва от 119 000 песос (около 45 евро) на ден.

 

Според представител на веригата Ibis, такова позициониране се дължи на ситуацията на пазара: високата активност на авиокомпаниите с ниски разходи за пътуване, позволи на голям брой туристи, да се насочат към нискобюджетни ваканции. Но досега наземната туристическа инфраструктура (жилищно настаняване, храна) не е била подготвена за такава категория клиенти. В съответствие с тази концепция ще бъдат изграден подобен хотел от веригата Ibis в Меделин, инвестицията в този случай ще бъде 28 милиона долара.

 

Строителството на хотела ще започне през септември, а отварянето е планирано за началото на 2012 година. Също така, компанията планира откриване на хотели от  веригата Ibis и в Перейра, Букараманге и Картахена. Освен хотели от веригата Ibis, Accor Group планира да открие още два нови хотела в Колумбия, те ще са от веригите Pullman и Novotel. Хотелът от веригата Pullman ще бъде открита в Картахена, а хотела от веригата Novotel ще отвори врати в Богота.

 

Френската Accor Group, е един от световните лидери в хотелиерската индустрия. Хотелите на компанията са разположени в 90 страни и имат повече от 500 000 стаи. Accor Group притежава веригите хотели под марките Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, Ibis, All Seasons, Etap Hotel, Formule 1, HotelF1, Motel 6, Thalassa Sea & СПА и Lenotre.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии