Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Опитват се да "изострят" покупателната активност на жилищния пазар в Манхатън


Ниските лихвени проценти по ипотеките, спадналите цени, данъчните облекчения и традиционното пролетно оживление на купувачите, се оказаха благоприятни за пазара. Това се доказва от факта, че продажбите на жилищни недвижими имоти на Манхатън, достигнаха нива от преди кризата.

 

Според генералния директор на крупната  агенция за недвижими имоти "Corcoran Grup" Памела Либман, "пазарните условия са узрели", купувачите са "приятелски" настроени към жилищния пазар, в тях се е "формирало мнение да купуват сега".
 

 

През второто тримесечие на тази година, броят на сделките за продажба на жилища в Манхатън е достигнал 3600. Това е с 47% повече от същия период на 2009 г., и 17% повече в сравнение с първото тримесечие на тази година, пише "Ню Йорк Дейли Нюз".
 

 

Средна цена на продадените апартаменти за периода е 1,390 милиона щатски долара, най-"горещия" пазарен сегмент са апартаментите с големи размери и "коронни спални".
 

 

В допълнение към увеличения обем на продажбите на жилищни имоти, на пазара на луксозни недвижими имоти в Манхатън, отново се върна  "ценовата война". Според агенцията Corcoran, над 50% от брокерите са били принудени да пристъпят към остра ценова война с другите агенции.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии