Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Образец за квартал на 21-и век ще строят в СеулПет водещи архитектурни фирми получават по 1 млн. щатски долара, за да предложат план за бизнес квартала Йонсан с бюджет от 27 млрд. щатски долара
Пет водещи архитектурни фирми получават по 1 млн. щатски долара, за да предложат план за бизнес квартала Йонсан с бюджет от 27 млрд. щатски долара
Новини по темата
Южна Корея ще строи канал за 16 милиарда долара Южна Корея ще строи канал за 16 милиарда долара
2007 г. успешна за южнокорейския износ 2007 г. успешна за южнокорейския износ
Южна Корея започва да строи "Роботленд" Южна Корея започва да строи "Роботленд"
Ключови думи
Сеул, квартал
Изпрати изпрати   Запази запази   Принтирай принтирай
Архитекти със световно признание кандидатстват за възможността да проектират нов квартал в столицата на Южна Корея Сеул, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Пет водещи архитектурни фирми, които са направили много от най-забележителните нови сгради, получават по 1 млн. щатски долара, за да предложат план за бизнес квартала Йонсан с бюджет от 27 млрд. щатски долара.

Размерът на терена - 566 800 кв. м. - дава рядка възможност да бъде създаден модел за град на 21-и век.

Кварталът, който сега се състои от складове, трябва да се превърне в елегантно пространство за работа и живеене. Предвидена е една кула без ограничение във височината.

Освен нея ще има офис центрове, хотели, блокове с апартаменти, културни и развлекателни центрове. Строителството трябва да започне през 2011 г. и да приключи през 2016 г.

Нина Либескинд, партньор в "Студио Даниел Либескинд" и съпруга на световноизвестния архитект, каза, че корейския проект е най-големият, за който е кандидатствала фирмата им. Тя има амбицията да създаде там "образец за живота в 21-и век".

За проектите кандидатстват също фирмата на британеца Норман Фостър и американските фирми "Асимптот" на фамилията Рашид, "Джърди", "Скидмор, Оуингс и Мерил".

Източник: Експерт.бг

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии