Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Новини от световните пазари на недвижими имоти

 
На 23 юли, по улиците на Тел Авив излязоха повече от 20 хиляди протестиращи, те издигаха плакати с надписи : "Хората са по-важни от богатството" и "апартаментът не е лукс”. Израелците са уморени от високите цени на жилищата, от 2007 година насам средната стойност на жилищата е нараснала с 63%. Нарастването на цените не е спря и през 2011 г. - от януари къщите и апартаментите добавиха още 5% към стойността си. 
 
 
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отговори на протестиращите и представи нов план за избавяне на страната от жилищната криза. Властите планират да построят 10 000 жилища за студенти, да увеличат данъците за свободните (пустеещите) апартаменти и да отстъпят земя за изграждане на икономични жилища.
 
 
От началото на 2011 г. в Португалия заради дългове са иззетите над три хиляди къщи. Ситуацията е продължила да се влошава и през второто тримесечие, казват пазарните експерти.
 
 
През юни средната цена за жилище в Армения е 9,2% по-ниска, отколкото през същия период на 2010 г. и възлиза на около 700 щатски долара на квадратен метър. 
 
 
Според официалната статистика, през юни, цените на жилищата в Испания са били с 5.2% по ниски сравнение с юни 2010 година. Сега квадратният метър на жилищата в страната струва средно около 1753 евро. 
 
 
През второто тримесечие на 2011 г. цената на новите апартаменти и къщи във Финландия нарасна средно с 3,1%. В сравнение със същия период на миналата година, новите жилища във Финландия са повишили цените си 8%.
 
 
През първото тримесечие на 2011 г. средната цена на недвижимите имоти в Малайзия е нараснала с 6,5% за година, сега в страната имот се купува средно за около  за 201 800 малайзийски рингита (приблизително 47 827 евро).
  
 
В САЩ за 799 000 щатски долара може да се купи цял град. Общата площ на града, наречен "Живописни" в щата Южна Дакота,е повече от 186 000 квадратни метра.
 
 
В Мелбърн, отвори врати хотел клас  "лукс" за котки и кучета. Капацитетът му - 138 кучета и 40 котки. За удобство на животните има изградени специални полилеи, меки легла, телевизори ...
 
 
Индийският концерн  Tata Group, занимаващ се с всичко - от информационни технологии до автомобилостроене, реши да се пробва и на пазара на недвижими имоти. Новото предложение на компанията е сглобяема къща само за 720 щатски долара. 
 
 

Подготвил: 

Петко Литов

Танграм рекламна агенция Варна

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии