Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Не всяка нива става за ваканционно селище

Нова мода тръгна из собствениците на ниви около големите градове, курортите и по Черноморското крайбрежие. Много от тях са си въобразили, че именно на тяхното парче земя, обработвано някога с пот на челото от дедите им, ще се построи ваканционно селище, голф игрище или луксозен хотел с много звезди.

Експерти от агенциите за недвижими имоти с право коментират, че пазарът е залят от оферти за земеделски земи, за които се искат цени, колкото в центъра на голям град. Собствениците на нивите не искат да губят време и пари и да ги вкарват в регулация. Според тях инвеститорите, които имат мерак да строят край морето или около столицата, трябва на собствен риск да купят имотите. Цялото им поведение показва най-малкото непознаване на пазарната конюнктура в момента. Хубавите парцели за застрояване на атрактивни места в големите градове на страната отдавна свършиха. Малко останаха и тези на първа линия по крайбрежието. В момента предлагането на терени е голямо, а търсенето е главно за терени, близо до които има удобна инфраструктура или поне има планове за изграждането є. Едва ли за нивите в Добруджа, намиращи се на 10-15 км от морето, това е възможно в близко бъдеще. Ако естествено не дойде някой петролен шейх, който се чуди къде да си потроши парите, без да търси печалба от инвестицията си.

Забраните, които се въвеждат за строителство върху парцели, нямащи необходимата инфраструктура, допълнително ще повлияят отрицателно на цените на терените. При това нивите, които стопаните им са решили да продадат на цената на градски имоти, остават с минимални шансове за реализация.
 
 
03-08-2006

Източник: В-к "Монитор"

Източник: www.imoti.net

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии