Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-скъп за чужденците е животът в град Луанда


Изследователската компания Mercer, изготви класация на най-скъпите градове за живот на чужденци в света. За мнозина, може и да е изненадващо, но се оказва, че най-скъпия град за живот на чужденци е Луанда, столицата на Ангола.

 

На второ място в класирането е японската столица Токио, третата позиция е за столицата на Чад-град Нджамена, на четвърто място е руската столица Москва, на пета позиция е швейцарския град Женева.

 

В първата десятка са още, японския град Осака, столицата на Габон-град Либревил, град Хонг Конг-административен център на едноименния китайски остров, град Цюрих в Швейцария и столицата на Дания-град Копенхаген.

 

Рейтингът на най-скъпите градове в света за живот на чужденци, се основава на сравнение на над 200 опции, включително цените на жилищните недвижими имоти, транспортните разходи, разходите за храна, дрехи и стоки за домакинството, разходите за развлечения. Проучването е обхванало 214 градове по целия свят.

 

Както отбелязват анализаторите, ключов показател, който до голяма степен е повлиял върху разпределението на местата в класацията, са разходите за наем на жилище.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии