Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

На оглед за имот във Варна през зимата

 

 

Ако сте си избрали имот – сега е момента да го огледате и в зимни условия. Може да се окаже, че достъпа е невъзможен, защото точно в този район се получава навяване и снегът и вятърът ви лишават от достъпа до имота.

Във Варна има блокове, които са дълги и в единия край завършват с напречно разположено жилищно крило. Когато вятърът задуха се получава затворено пространство, в което вятърът се завърта и се получава адска фуния, която ви избутва.

В настоящата зимна Варна можете да проверите и дали районът, в който се каните да живеете се почиства редовно – можете да разпитате живущите и най-вече възрастните хора, които на практика знаят всичко.

Огледайте и за високи дървета, чийто клони са опасно близо до сградата.

Зимните дни във Варна са няколко през годината, но рано или късно природата ни ги сервира и сме длъжни да ги изживеем.

Най-приятно е да се живее в южен апартамент. Вятърът не се чува, бурята е зад гърба ни, фученето е за съседите, топло е. Северните стаи през зимата, особено ако не са с качествена дограма са истински сериал от Дискавъри на тема Аляска.

Много панелки показват пукнатините, които пропускат вода, която се стича по стените, после замръзва и на следващ етап разрушава конструкцията.

Ако без интернет не можете да живеете – проверете кои доставчици оперират в района и какви са отзивите от дейността им. Има локални оператори чийто кабели висят от покривите на блоковете до съответния апартамент и когато се обледят – от блъскането в сградата буквално се чупят.

И след тази апокалиптична картина си сипете една греяна ракия и отложете огледа за пролетта, когато всички изброени компоненти на студа ще липсват.

Ивайло Манахов

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии