Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

МРРБ възложи на 3 адвокатски кантори да анализират документите за царските имотиМинистерството на регионалното развитие и благоустройството възложи на 3 адвокатски кантори да направят анализ на документите, събрани от Временната комисия, формирана от 40-то Народно събрание за установяване на отнетото и възстановено имущество на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ и техните наследници.

 

Освен извършване на задълбочен анализ и предлагане на възможни варианти за решаване на поставения казус, канторите имат задача да съберат ако има и допълнителни документи, свързани с царските имоти.

 

Канторите ще трябва да направят преценка относно възможностите да бъдат заведени дела от държавата срещу наследниците на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, така че държавният интерес да бъде защитен. Става дума за двореца „Врана” и имот „Саръгьол”, дворец „Царска Бистрица”, дворец „Ситняково” и къща в с. Слатина.


Договорите са сключени с адвокатски кантори, които добре познават казусите около царските имоти:

 

Това са проф. Владимир Петров и адв. Любомир Денев, които МРРБ е наело да защитават държавата в спора със Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок за двореца „Кричим” и вече имат спечелено дело на първа инстанция.

 

Адвокатска кантора „Владимир Дончев” са ангажирани от МЗХ в друг спор със Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок, в който държавата иска да си  възстанови неправомерно земи и гори от Поземлена комисия – гр. Самоков.

 

Третата адвокатска къща е „Савова и сие”, която се ръководи от адвокат Ирен Савова и има множество успешно решени казуси с висока правна сложност.

 

За изпълнение на поставените задачи адвокатските кантори ще получат общо до 15 хил.лв. и разполагат със срок от 30 дни да приключат работа.

 

Източник: МРРБ. 

На снимката двореца "Ситняково".

Фотография: Фото-Култ.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии