Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Майкъл Блумбърг ще прави покривите на Ню Йорк "зелени" и "сини"Кметът на най-големия град в САЩ е пристъпил към поредната си екологична инициатива. Той възнамерява по покривите масово да бъдат инсталирани резервоари за дъждовна вода и да бъдат засадени растения. 

 

Според изчисленията на Блумбърг, тези нововъведения ще помогнат градът да икономиса 2,4 милиарда щатски долара през следващите двадесет години. В противен случай, градът ще похарчи около 6,8 милиарда щатски долара за реконструкция на претоварените станции за отпадъчни води и за изграждането на системи за повторно използване на водата, съобщава Ройтерс.

 

Водният проблем на Ню Йорк се заключава в това, че от 14 пречиствателни станции, повечето са били построени преди половин век, и сега просто не могат да се справят с товара. В резултат част от отпадните води попадат във водоемите, което, разбира се, влияе негативно върху околната среда в града.

 

Блумбърг е уверен, че чрез инсталирането на отводнителните системи и засаждането на растения по покривите, както и по тротоарите и паркингите, ще бъде възможно да се намали тежестта върху съоръженията за отпадъчни води с 40% до 2030 г.

 

По-рано инициатива да се засаждат растения по покривите на всички нови сгради, бе проведена от властите в Копенхаген.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии