Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Лондон е най-привлекателния град в Европа за инвеститорите в недвижими имоти


На първо място в класацията, съставена от LaSalle Investment Management, се завръща британската столица Лондон. В първата петица са още: Москва, Мюнхен, Париж и Стокхолм.

 

Лондон си възвърна бившата позиция, след като през кризисната 2009 година, от първи отиде на седма позиция в класацията. Според анализаторите, причината е в благоприятното състояние на икономиката на Великобритания. Цените на имотите в Лондон и в цялата страна се връщат на нивата от преди кризата и в момента са стабилни.
 

 

Освен това, провеждането на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., и свързаното с тях голямо развитието на инфраструктурата, е от ключово значение за по-нататъшното увеличаване на стойността на недвижимите имоти, а в резултат на това и на инвестиционната привлекателност на града.
 

 

Москва също направи скок в класацията, като се изкачи от шесто на второ място. Недвижимите имоти в руската столица, имат някои предимства от гледна точка на инвестициите, но основният проблем на Москва е необходимостта да се убедят инвеститорите, че вложените от тях средства са в безопастност. 
 

 

Мюнхен е един от центровете на икономическото развитие на Германия. Както се казва, градът „притежава марката”, както за стабилност на макроикономическите показатели, така и за стабилност на пазара на недвижими имоти. И това се отнася не само за Мюнхен, а и за други немски градове: Щутгарт, Манхайм и Франкфурт, които поддържат своите позиции в Топ-20 на класацията. За сравнение, всички по-големи британски градове, с изключение на Манчестър, се смъкнаха с десетки места надолу.
 

 

Париж се удържа на призово място в класацията, до голяма степен благодарение на бързото нарастване на цените на имотите. Средната цена за второ жилище в града (вторичния имотен пазар), се е увеличила през последните 12 месеца със 7,8%, достигайки до 6,7 хиляди евро за квадратен метър. Това е абсолютен рекорд за френската столица, дори и преди рецесията, цените не можаха да достигнат такова ниво. Освен това, жилищата в Париж, осигуряват добра възвръщаемост за инвеститорите, заради развития наемен пазар.
 

 

Петият в челната петица Стокхолм, "подкупва" инвеститорите с благоприятен икономически климат и много добра среда за осъществяване на стопанска дейност. Прогнозите за бъдещето на този град също са положителни, според експертите.
 

 

Според ръководителя на Европейския отдел на LaSalle Investment Management, Саймън Мерисън, основна тенденци, е голямото нарастване на привлекателността на пазара на недвижими имоти в източноевропейските градове, които вече надминават много от своите "колеги" от Западна Европа. Все още е критична ситуация в Испания и Гърция, които продължават да изпитват сериозни финансови затруднения.
 

 

Пояснение от Imotdnes.com: Класацията за инвестиционна привлекателност на пазара на недвижими имоти в европейските градове, се основава на оценка за цялостното състояние на икономиката, нивото на развитие на бизнес средата и настоящата ситуация в даден пазар на недвижими имоти. Класацията обхваща 104 населени места, чието население надвишава половин милион души, както и всички столици на европейските държави.



 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

Коментирай







Аз не съм бот  


« Обратно в статии