Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Леко се снижи броя на свободните апартаменти в САЩВакантните апартаменти в САЩ намаляха от 8% през първото тримесечие, до 7,8% през второто тримесечие на годината.

 

Трябва да се отбележи, че през първото тримесечие, нивото на свободните апартаменти е било най-високо от 1980 г., насам, откакто компанията Reis e започнала да осъществява своите статистически проучвания. Ето защо, лекия спад през второто тримесечия, все още не означава, че лазара се възстановява. Освен това през периода април-юни, процентът на вакантните апартаменти е по-висок, спрямо същия период на миналата година, когато е бил 7,7%.

 

Търсенето и закупуването на апартаменти продължава да бъде слабо. В многожилищните сгради, които излезнаха на пазара през второто тримесечие, около 57% от апартаментите са свободни.

 

Независимо от това, анализаторите смятат, че пазарът на апартаменти в САЩ постепенно започва да излиза от рецесията. Основният фактор за това е намаляването на безработицата, съобщава Bloomberg.

 

Най-голяма активност на пазара проявяват наемателите. Наемните цени сега са стабилни. През април-юни, те се увелиха с 0,4%, спрямо предходното тримесечие, но са с 0,7% по-ниски, спрямо същия период на миналата година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии