Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Къща проектирана по правилата на древната индийска наука - Васту-пуруша-мандала

 

Тази къща по заявка на собственика е проектирана в съответствие с правилата на Васту- пуруша-мандала (Vastu Purusha Mandala) - древната индийска науката за ориентация, която гледа на Земята като на жив организъм, с произход и първична енергия. Проектът на сградата е в съответствие с философията на Васту-пуруша-мандала - с  8 х 8 - 64 равни размери или 9 х 9 - 81  равни размери.

 


По този начин, основните стаи в къщата са изградени в съответствие с елементите на Васту- пуруша-мандала: спалня в зоната на Земята (SW), кухня в зоната на огъня (SE), басейна и входа в зоната на въздуха и водата (Н и Н), дори и мястото на вратите, посоката на стъпалата, местоположението на леглата, гардеробите и масите, както и мястото на тоалетната и банята са направени съгласно законите на енергийните потоци.

 Тази къща е много модерна и дори космополитна, с много разпростиращи се пространства, открити и полузакрити дворове и зелени акценти. По принцип, тази къща щеше да изглежда добре и в Япония и Бразилия, в Мексико и в Европа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сградата се нарича - Дом Васту (Vastu House), намира се в град Бангалор, Индия. Архитектурата е дело на Khosla Associates. Общата площ на имота е 2 148 кв/м., застроената площ е 1 211 кв/м.

Снимки: Contemporist.   


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии