Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кувейтци ще инвестират в имоти, хотели и ваканционни комплекси в България

 
Sovereign Hospitality Holdings планира да разшири географски своето портфолио от хотели, курорти и недвижимо имущество в световен мащаб. Снимка: sxc.hu
Sovereign Hospitality Holdings планира да разшири географски своето портфолио от хотели, курорти и недвижимо имущество в световен мащаб. Снимка: sxc.hu
Новини по темата
Суди Озкан ще строи луксозен хотел и търговски център в Свиленград Суди Озкан ще строи луксозен хотел и търговски център в Свиленград
Норман Фостър ще проектира екоселище за 1 млрд. евро в България Норман Фостър ще проектира екоселище за 1 млрд. евро в България
Ключови думи
имот, инвестиция, Кувейт
Изпрати изпрати   Запази запази   Принтирай принтирай

Независимият кувейтски холдинг за инвестиции в хотелиерство, туризъм и недвижими имоти

Sovereign Hospitality Holdings

обяви плановете си за инвестиции в сектора на недвижимите имоти в

България

.

Холдингът заявява присъствието си и на българския пазар като в близките няколко месеца планира закупуването на парцели както по Черноморието и планинските курорти, така и в и около по-големите градове на страната.

Sovereign Hospitality Holdings е създаден от водещата кувейтска инвестиционна компания M.A. Kharafi Group. Сред неговите приоритети са придобиване на парцели, финансиране и развитие на капитал в областта на хотелиерството, недвижимите имоти и туризма в региона на Централна и Източна Европа.

Портфолиото на Sovereign Hospitality Holdings включва 21 хотела и курорта с над 4000 стаи, които са собственост и се управляват от компанията и се намират на територията на Египет, Южна Африка, Гамбия, Сирия, Ливан и Албания. В процес на разработка са строителни обекти в Либия, Сенегал, Етиопия и Мавритания.

"Нашата цел, подкрепена от Kharafi Group, е да разраснем бизнеса си в България чрез придобиване на стратегически парцели в страната. Досегашните ни постижения са изключително успешни, имаме и дългосрочни взаимоотношения с нашите партньори - постигаме солидна възвръщаемост чрез възможности за високи доходи както на утвърдения, така и на тепърва зараждащия се пазар", коментира Мохамед Фами, изпълнителен директор на Sovereign Hospitality Holdings.

Sovereign Hospitality Holdings планира да разшири географски своето портфолио от хотели, курорти и недвижимо имущество в световен мащаб - както на утвърдения, така и на тепърва зараждащия се пазар. Това ще бъде постигнато чрез комбинация от структурно развитие и нови придобивки, които ще бъдат финансирани и управлявани проактивно.

Очаква се портфолиото да набъбне значително след завършването на нови 11 уникални хотелски проекта, които до 3 години ще включват около 1 800 допълнителни стаи, с които общият брой на стаите ще достигне 5 800, така хотелите ще станат общо 32 и ще се намират в 10 страни. До момента холдингът Sovereign Hospitality Holdings е реализирал инвестиции за над 800 млн. долара.

Освен като собственик и ръководител на своите хотели, Sovereign Hospitality Holdings има подписани споразумения за работа с редица изтъкнати компании за управление на хотели, включващи Four Seasons Hotels & Resorts, InterContinental Hotels Group, Hyatt International, Rotana Hotels & Resorts, Starwood Hotels and Resorts и Six Senses Spa.

Дейностите на Sovereign Hospitality Holdings от последния месец включват подписване на споразумение с Hyatt International за управление на Hyatt Regency Oubaai, който ще бъде открит в град Джордж, Южна Африка, в началото на 2010 г.

Наскоро подписа и споразумение с InterContinental Hotels Group за разработването на InterContinental Hotel в сърцето на Дамаск, който се очаква да бъде завършен през 2010 г. Очаква се под "шапката" на M.A. Kharafi Group регионът да се развие и да даде тласък за един интегриран и разнороден бизнес.

Sovereign Hospitality Holdings има подписано допълнително споразумение с InterContinental Hotels Group за изграждане на обект в Дакар, Сенегал, на западния бряг на Африка. M.A. Kharafi Group ще инвестира повече от 250 милиона щатски долара за построяване на жилищен комплекс, който до 2010 г. ще включва и хотел InterContinental. Обектът се издига над Атлантическия океан и когато стане готов, ще разполага с 250 стаи, ресторанти, конферентен център, бизнес център, търговска част, спа, басейни и т. нар. ocean swimming platform.

Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons Company (M.A. Kharafi Group) е частна организация в Кувейт, която има разностранни интереси и дейности по целия свят. Основана като търговска организация преди повече от 100 години, тя се превръща в огромна мултинационална компания, занимаваща се основно със строителство, производство, IT, авиация, ресторанти за бързо хранене, земеделие, недвижими имоти и хотелиерство.

M.A. Kharafi Group има проекти в Персийския залив, Африка, Карибите, Азия и Източна Европа; постоянните клонове на компанията се намират в Персийския залив, Средния Изток и Северна Африка, Африка и Европа.

Като допълнение към основните си дейности, M.A. Kharafi Group притежава също Americana, най-голямата хранителна компания в Средния Изток, a също и въздушна линия; освен това е направила инвестиции във водещите финансови институции на Кувейт и в други компании, упоменати на стоковия пазар.

С годишен оборот от над 4 милиарда долара M.A. Kharafi Group в момента работи в над 25 държави и има над 100 000 служители по цял свят.
 
Източник: Експерт.бг

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии