Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Културни и религиозни сгради 2010: Храм "Свети Архангел Михаил", град София

 

 

инвеститор:
Бояна Парк София АД - Бисер Здравков Христов

 

архитект:
Архизон ЕООД

 

изпълнител:
Главболгарстрой АД

 

конструктор:
инж. Димитър Димитров

 

адрес:
София 1616 ул. Бояна парк № 4

            

 

Православния храм „Св. Архангел Михаил” е разположен на територията на Православн гробищен парк „Св. Архангел Михаил” в непосредствена близост до съществуващото общинско гробище в кв. Бояна.

 

Храмът е решен на принципа на кръстокуполна църква с издължена ос изток - запад. Проектът е решен така, че да се види с един поглед симбиозата между модерен и традиционен начин на строителство и архитектурно изпълнение, на изконните старинни български традиции в църковното строителство и новаторските начини за проектиране в съвременния 21 век.

 

Храмът е проектиран  и изпълнен като са спазени православните християнски канони.   Същевременно за изграждането  и покритията, които са направени са използвани  съвременни материали и новаторски решения, така че да отговарят на  последните тенденции в енергоспестяването.

 

В интериора за декорация вместо традиционните стенописи, за изработката на които биха минали години са използвани съвременни технологии за иконопис. Чрез визуализация на вътрешното пространство е постигнато прецизиране на изображенията във вътрешността на храма. По този начин поклонниците остават със същото впечатление за светлина, спокойствие и съзерцание, каквото оставя и традиционната стенопис.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии