Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кметът на курортен град в Италия се опълчи на руските олигарси


Кметът на курортния град Форте дей Марми, предприе стъпки за овладяване на растящите цени на жилищата, които според са високи заради притока на богати купувачи и наематели от Русия.

 

Град  Форте дей Марми, в регион Тоскана, е популярен летен курорт за бизнесмени и известни личности  както от Италия, така и от чужбина, включително и от Русия. Агентите за недвижими имоти очакват, че през това лято, около 500 руски семейства са готови да платят до 100 хиляди евро, за да наемат местни къщи.

 

Някои богати руснаци вече имат свои собствени недвижими имоти в този курортен град. Както пише "Гардиън", Роман Абрамович плати около 20 милиона евро за едно от най-скъпите имения в района.

 

Кметът на Форте дей Марми-Умберто Бурати смята, че заради "тлъстите котараци", цените на имотите са завишени и жилищата са недостъпни за обикновените граждани. Ето защо, кметът  възнамерява да запази земя в добри райони и там да бъдат изградени жилища на достъпни цени. В същото време той не планира да прогони руснаците от курорта. Според него, те са станали много по-културни и цивилизовани в сравнение с началото на 90-те години.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии