Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Истинският бум на пазара на недвижими имоти в Ливан


Това мнение се споделя от банкери и професионалисти от сферата на недвижимите имоти на държавите от Близкия изток. Всички те отбелязват рекордно ниво на продажбите и значителна възвращаемост на инвестициите в недвижими имоти.

 

През първото тримесечие в Ливан са били сключени сделки за покупки на жилища в размер на  2,1 милиарда долара, това е скок с 110,3% спрямо същия период на миналата 2009 година. Броят на сделките през този период е нараснал с 41%, до 22хиляди. Най-популярните имоти в страната се купуват от чужденци с ливански произход, както и близкоизточни араби, които предпочитат да купуват курортни имоти.
 

 

Според президента на компанията "Al Amana Real Estate Firm"-Вахид Кенаан,  жилищните продажби са започнали да нарастват след като ливанските банки са започнали да отпускат ипотечни кредити на ливанските граждани, както и на граждани работещи в района на Персийския залив, Европа, САЩ, Канада и Австралия.
 

 

В момента, по оценка на компанията  RAMCO, в столицата Бейрут и неговите предградия се изграждат около 2 милиона квадратни метра жилищни площи. Тези новостроящи се обекти се продават на цени от 3,5 хиляди до 4,5 хиляди долара за квадратен метър, съобщава портала MonstersandCritics.com.

 

Председателят на Централната банка на Ливан-Риад Саламех прогнозира, че  БВП на страната, през текущата година ще нарасне с 8%, което отчасти се дължи на бума на местния пазар на недвижими имоти.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии