Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Интервю Хоум Кеър

desizaportalanew.jpg - Името на агенцията ви е на английски, значи ли това, че се ориентирате предимно към чужди граждани като евентуални клиенти?
По принцип да. Това беше една от основните причини да се завърна в България. За последните две години България израстна като голям хит на инвестиционния пазар, който миналата година достигна 70% от цялостния интерес за инвестиции в Европа и въпреки това част от инвеститорите все още гледат на България като на страна от третия свят и подхождат с недоверие...
... Затова важен фактор за тях е личният контакт, препоръката или наложена фирма с дългогодишен авторитет на пазара, а не лъскави витрини и многобройни реклами в пресата. По-скоро такива са само източник на инфромация. Все още основната идея за закупуване на имоти в България е инвестиционна. Тъй като за всички страни, вече членки на ЕС e пределно ясна системата в покачването на цените, а не дотолкова идеята да притежават втори дом, както е например в Испания.

- Първо какви ще са промените след влизането в ЕС и липсата на прфесионално обслужване, съвпадащо с тяхното мислене/разбиране.
Тук идва вторият момент за завръщането ми в България.
Пропърти мениджмънтът е нещо ново за България, но истински необходимо за авторитета на страната ни, за развитието на туризма и също така за улеснение на брокерите при сключване на сделки. Той включва необходимата поддръжка на съответния имот, организирана на местна почва. Тя спестява излишни ежемесечни разходи и притеснения на съответните собственици, да отделят време и да го свършат сами (особено когато те са чужденци или даден имот не е постоянното им местожителство). Следващият елемент на пропърти мениджмънта е рентал мениджмънт, който с качеството си на изпълнение допринася за повече клиенти, което неимоверно вдига процента на възвращаемост на съответната инвестиция. А за да се получи това в действителност, ние сме тези, които трябва да покрият с услугите си техните разбирания и очаквания за обслужване (на същия принцип е влизането ни в ЕС, което зависи от това да покрием европейските стандарти). За всеки чуждестранен инвеститор, освен разположението и качественото строителство на имота, на по-преден план излиза услугата пропърти мениджмънт, тъй като тя им дава сигурност, спокойствие и съответно възвращаемост на инвестициите им, а също така е водещ фактор за имиджа както на строителя, така и на инвеститора.
Пропърти мениджмънт е важна част и от дейността на всички български инвеститори, строители, брокери, агенции за недвижими имоти, защото добрия мениджмънт затваря кръга - цикъла на тяхната репутация, която неминуемо подсигурява повторна инвестиция от същите клиенти и техните близки, както и дългогодишната посещаемост на съответните обекти, съвпадащи с инвестиционните им очаквания. Реалният ни пример за това са клиентите, които обслужваме в Испания. Въпреки многобройните фирми, предлагащи различни имоти в България, те предпочитат да продължат с нас заради обслужването, което им предлагаме и което те познават. Това е авторитета, с който фирмата ни Хом Кеър върви напред, т. като след 10-годишния ни опит в Европа ние знаем как да предоставим всички услуги и да задоволим нуждите на клиента, съвпадащи с техния манталитет. Тъй като реализацията на туризма в България не се базира на многобройните скъпи комплекси, а на качественото обслужване и подобаващо отношение, сведено до техен стандарт.

- Скоро очаквате откриването на 4-тия ви офис, който ще се намира в Слънчев бряг?
- Основната ни идея за развитие е отваряне на нови офиси в различните райони на България, за да съпътстваме и вървим успоредно с клиентите си, тъй като повечето от инвеститорите, с които работим реализират проекти както по Черноморието, така и в планинските ни курорти.

- Професионалният ви опит е граден предимно извън България. Защо решихте да се завърнете?
- Поради огромното ми желание да приложа европейския стандарт на мислене в сферата на услугите, с който да докажем на всички чужденци, че България не е държава от третия свят, а страна, която е достоен конкурент в Европа, с природни дадености, интелект и начин на обслужване.

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии