Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Интервю Авалил

avalil.jpgИзключително важно за нас е коректността към колегите, с които работим, гаранцията за легитимност на всяка сделка, както и техническата и юридическа изправност на предлаганите имоти. За целта работим с високо квалифициран адвокат, вещо лице и нотариус, които гарантират професионално изготвяне на всички документи по сделките и защитата от закупуване на имоти с тежести. Работим за доброто име на фирмата и спечелване доверието на клиентите, заради добрия PR, който ни правят те.

- Доверяват ли се хората на агенциите за недвижими имоти?
Да, клиентите предпочитат повече да купуват имоти чрез агенции, отколкото да рискуват и да бъдат измамени от некоректни продавачи и домашни брокери.

- Как може да се коментира дейността на “домашните” брокери?
Те работят незаконно, не са лоялни към клиентите и колегите от бранша. Често се налага да поправяме техни грешки и се учудваме на смелостта на хората да сключват договори за покупка на имот по кафенета и барчета.

- Необходимо ли е изготвянето на предварителен договор при покупка на имот?
Ако искате да купите, след като се запознаете с цялата Ви необходима информация, видите имота, запознаете се с документите и решите, че ще го закупите, обикновено се пристъпва към сключване на предварителен договор. Това не е задължителна стъпка, но много често е необходима, защото е възможно продавачът на имота да не разполага с всички необходими документи за изповядване на сделката пред нотариус - скица и данъчна оценка. Предварителен договор се сключва и поради това, че е възможно купувачът да не разполага с цялата сума за сделката наведнъж и му е необходим определен срок за нейното набавяне. Такъв договор понякога е необходим и за по-щателна проверка на имота за наличие на тежести върху него. Във всички тези случаи, ако има твърдо решение и от двете страни за сключването на сделката, е в техен интерес да се подпише такъв предварителен договор. Той ще гарантира сериозността на намеренията, както на продавача, така и на купувача чрез клаузите за обезщетения в случай на отказ, които се съдържат в него. Ако страните са съгласни и имат възможност- продавачът разполага с необходимите документи, а купувачът с цялата сума, се пристъпва направо към сключването на самата сделка. Ако е имало сключен предварителен договор, това се прави след изтичането на предвидения в него срок.

- Оправдава ли динамиката на варненския пазар наличието на над 300 агенции?
Да, оправдава, но успяват всички, които работят честно и съвестно.

- Какво е влиянието на рекламата в този бизнес?
Ние разчитаме до голяма степен на рекламата в интернет. Нашият сайт www.avalil.com е лесен начин за достигане до предлаганите от нас имоти, които имат и снимки за улеснение на клиента. Поддържа се на български и англйиски език и се посещава често. В момента сайтът ни се обновява и ще бъде отново на разположение в най-скоро време.

- Ще продължава ли да е атрактивно северното черноморие?
Да, защото Варна е вече втория по големина и брутен вътрешен продукт град в България и се очаква да продължава разрастването му като голям международен туристически и търговски център.

- Можете ли да направите прогноза за развитието на пазара след 01 януари 2007 г.?
Не очакваме голяма промяна. Според нас ще се повишат изискванията към строителните фирми, което ще се отрази на цените на пазара на недвижими имоти.

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии