Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Имотен блясък: Прекрасен замък в Залцбург, Австрия
В рубриката "Имотен блясък", продължаваме да издирваме елитни имоти, които в момента са обявени за продажба и са  изложени на световния имотен пазар.

Този прекрасен замък се намила в австрийския град Залцбург. От агенцията която го продава твърдят, че се продава на една много атрактивна цена, но премълчават колко е тя.

 

Този, който реши да го купи, ще има рядката възможност да стане собственик на замък. Преди да бъде обявен за продажба, замъка е бил ремонтиран, като ремонтът е на най-високо ниво. Бъдещият собственик, ще може да използва замъка като първокласна частна резиденция, или за бизнес, дори за седалище на компания. Също така бъдещия собственик може да се възползва от уникалната възможност да получи значителна печалба от препродажбата на замъка или от хотелиерски бизнес, като естествено самия замък ще бъде превърнат в елитарен хотел.

 

Жилищната площ на замъка е 2 300 кв м., а прилежащия терен - 7 хектара.

 

Замъкът е един от най-ярките представители на бароковата архитектура в Австрия. През Средновековието той е играл важна историческа роля. Бил е център на военното и административно управление на региона в продължение на няколко столетия.

 

Замъкът предлага уникални възможности за тези, които обичат уединението и просторните вътрешни помещения. Наблизо се намира голф игрище с 18 дупки, има и други възможности за отдих и спортни дейности, включително риболов на пъстърва. Историята на замъка започва през XII век. Първоначално това място е било крепост. В началото на XVIII век, сградите са преустроени в бароков стил, тогава е построен и спускащият се мост, който сега е оборудван с електрически механизъм.

 

В Замъка са отсядали известни личности, като императрицата на Австрия - Мария Тереза, Волфганг Амадеус Моцарт, Наполеон Бонапарт, великият диригент Артуро Тосканини, оперната дива Мария Калас.

 

Замъкът е прекрасно реставриран. При наскоро проведените възстановителни работи, са използвани висококачествени материали и съвременна техника. Внимателно са били консервирани железните части на вратите, гипсовите тавани, оригиналните старинни мебели, оригиналните мраморни подове и подови настилки. Е, добавено е подово отопление. Прозорците и вратите са внимателно реставрирани с оригинални части от мед. Всички бани и тоалетни са оборудвани с най-новите технологии. В замъка са създадени всички удобства за съвременен живот, включително новото централно отопление, килера, басейна, сауната, асансьора.

 

Вътре има библиотека, просторна гостна с камина и спираща дъха гледка към езерото, музикална стая с роял, трапезария за 40 човека с колекция от старинни оръжия, 30 спални със собствени бани. Има и още една музикална зала, църква с фамилна гробница, павилион, трапезария с ловни трофеи, паркинг за много автомобили.

 

Фотогалерия:

 

 

  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии