Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Имотен блясък: Историческа вила в Баден, Австрия

 

Луксозният вилен комплекс е от края на деветнадесети век и се нарича "Gründerzeit". Този разкошен имот се намира в Баден, на 25 минути път с кола от Виена. Цялата теридория на имението е с обща площ 7 573 квадратни метра. Територията представлява парк с вековни и редки дървета и живописно езеро. На тази територия са разположени  две къщи. Площта на първата е 473 кв/м., а втората е с площ – 154 кв/м.

 

Голямата къща се нарича ”Вила Хан” и е построена през 1885/86., по план на имперския архитект Ото Вагнер. Вилата е била построена за основателя на австрийската банка „Landerbank” г-н фон Хан.

 

Тя е голяма, двуетажна, с нежилищни чардаци и жилищен етаж с площ от 330 квадратни метра. 

 

Вилата е украсена с порти с 9 метрови колони на парадния  вход и на входа на градината. Наскоро реновираният вилен комплекс служи за сцена на театрални представления.

 

На първия етаж са главната зала, фоайето, библиотеката, трапезарията с прилежаща кухня в стила на извънградските вили и банята за гости. Височината на тавана достига до 4,7 метра. Три двойки двойни врати водят до тераса с южно изложение. От терасата се спуска открита стълба, която води надолу към парка.

 

На втория етаж има стая с тераса с изглед към улицата, както и седем спални и две бани. Височина на тавана е 3,5 м.  Отоплението се осъществява чрез модерна самостоятелни централна система, в основата на която е газов котел, монтиран през 2000 година.

 

Близо  до „Вила Хан"от източна страна е „Малката вила”, която се нуждае от реконструкция.

 

 

  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии