Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Гугъл трендс: Интересът към българските имоти намалява

 
България е интересна за ирландци, британци, руснаци, испанци и дори поляци
България е интересна за ирландци, британци, руснаци, испанци и дори поляци
Новини по темата
Суди Озкан ще строи луксозен хотел и търговски център в Свиленград Суди Озкан ще строи луксозен хотел и търговски център в Свиленград
Норман Фостър ще проектира екоселище за 1 млрд. евро в България Норман Фостър ще проектира екоселище за 1 млрд. евро в България
Ключови думи
ваканцинен имот, апартамент
Изпрати изпрати   Запази запази   Принтирай принтирай

Популярностт на

България

като дестинация за покупка на недвижим имот е намаляла през послесните 12 месеца. Това показва публукуваната за първи път статистика на "

Гугъл трендс

" за търсенето на ваканционни имоти.

Страната ни доскоро е била една от 8-те най-популярни дестинации за избор на "ваканционен дом", отделени сред всички други от "Гугъл", а именно на шеста позиция. Останалите по ред на популярност са: Испания, Франция, Португалия, Италия, щатът Флорида, Кипър, Турция. България е след Флорида и преди Кипър и Турция. След май 2007 търсенето е намаляло навсякъде, обобщават от "Гугъл трендс".
Най-голям отлив на купувачи има в Турция и България. Най-търсена остава Португалия.

Според анализаторите причината е в това, че този пазар винаги е бил движен от цените и е атрактивен за купувачи с нисък бюджет. Все по-силното евро и високите цени отблъскват потенциалните купувачи.

От "Гугъл" казват също, че публикациите за една държава в пресата имат силен ефект върху пазара и търсенето на имоти. Турция е пострадала от постепенното охладняване на ЕС към идеята за евентуалното й членство в съюза.
България е потърпевща от големия брой негативни публикации за корупцията и организираната престъпност. Дори Италия е претърпяла отлив на интерес поради негативна преса за нейната икономика.
Докато дестинации като България може би залязват, път си пробиват нови такива. В Източна Европа изгрява звездата на Полша. Най-много купувачи на ваканционен дом идват от Ирландия. Следват британците. Статистиките обаче показват, че никой не купува много през последните 12 месеца.

Най-силен интерес към имотите в България имат руснаците. Те се насочват към нея и към Кипър. Тенденцията е купувачите да търсят втори дом близо до своята държава. Така България е интересна за ирландци, британци, руснаци, испанци и дори поляци. Холанците също са сред тези, които най-много търсят имоти в чужбина, но България е прекалено ниско в списъка на техните интереси.

 

Източник: Експерт.бг

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии