Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Един от предполагаемите руски шпиони в САЩ работи в Агенция за недвижими имоти


Министерството на правосъдието на САЩ обяви ареста на 10 души, заподозрени за събиране на класифицирана информация в полза на Русия. Един от заподозрените за шпионаж, жителката на Бостън-Трейси Лий Ан Фоли, работи в сферата на недвижимите имоти.

 

Жената е започнала работа във фирма Redfin Corp, преди пет месеца. Колежка на Фоли, която не пожелава да бъде назовано името й, разказва, че другите сътрудници на агенцията не са забелязали нищо нередно в поведението и действията на Фоли, освен това, че тя често е летяла до Париж, съобщава Wicked Local.
 

 

Хора известни под имената Ричард Мърфи, Синтия Мърфи, Вики Пелез, Хуан Лазаро, Майкъл Зотоли, Патриша Милс, Майкъл Семенко, Доналд Хауърд Хитфийл, Трейси Лий Ан Фоли и Ана Чапман, бяха арестувани миналата неделя в различни градове на Съединените щати. Още един  човек от предполагаемия шпионски кръг е обект на разследването, но засега не е арестуван.
 

 

ФБР, Окръжният прокурор на Ню Йорк, Департамента по борба с шпионажа и Департамента по разузнаване към Службата за национална сигурност, извършиха арестите въз основа на данни, от провелото се няколко години разследване. Трябва да се подчертае, че всички тези арестувани лица се считат за невинни, до доказване на противното.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии