Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Чужденците ще получават разрешение за пребиваване при закупуване на имот в ЛатвияОт 1 юли в Латвия влязоха в сила законови промени "по въпросите на имиграцията", след промените, чужденците купувачи на недвижими имоти в страната и инвеститорите в икономиката на Латвия, ще получават разрешение за пребиваване за срок от пет години.

 

Условието е чужденецът да закупи един или повече недвижими имоти, в размер не по-малък от 100 хиляди лата ( 141 хиляди евро) в столицата Рига и най-малко за 50 хиляди лата (70,5 хиляди евро), извън столицата на Латвия. Уточнението е, че няма да се взема предвид прогнозната стойност на обекта (обектите), а реалната стойност на сделката.
 

 

Също така, претендентът за разрешението за пребиваване, не трябва да има неизплатени данъци върху недвижими имоти.
 

 

Редакторът на латвийското списание "Квадратен метър" Роман Голубев разказва, че при гласуването на законовите промени "по въпросите на имиграцията", се е разгоряла ожесточена борба: изразени са били опасения, че промените могат да доведат до навлизане в страната на нежелани елементи и че руснаците могат да изкупят недвижимите имоти на Латвия.

 

Но след като парламента се съгласи с предложението на президента Валдис Затлерс-за затегнат контрол при проучването на потенциалните кандидати за пребиваване и след още някои допълнителни поправки, изменения бяха приети.
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии