Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на жилищата в китайските мегаполиси нарастнаха незначително през май


През май средната цена на жилищните недвижими имоти в 36 големи градове на Китай се увеличи с 0,8% спрямо предходния месец.

 

 

Това съобщава Shanghai Deili, позовавайки се на Националната комисия за развитие и реформи. Процентът на увеличение на цените на жилищата през май, е по-нисък от април, когато увеличението беше с 3,4%.

 

 

Забавянето на растежа на цените на жилищата, се дължи до голяма степен на политиката на китайските власти за "охлаждане" на пазара. Мерките на властите за "охлаждане" на пазара включват ограничаване на предварителната продажба на жилищни обекти, увеличение на лихвените проценти по ипотеките и увеличение на размера на първоначалната вноска при покупката на втори дом. Освен това, правителството на Китай възнамерява да въведе нов, допълнителен данък върху собствеността, за притежателите на два или повече жилищни недвижими имота.

 

 

Според класация на Knight Frank, за първото тримесечие на тази година, най-големите китайски градове са абсолютни лидери по увеличение на цените не само на вътрешния пазар, но и в целия свят. През първото тримесечие на тази година, цените в тези градове са нараснали с цели 68% спрямо първото тримесечие на миналата 2009 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии