Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на жилищата в България остават стабилни

 
2011 година се оказа стабилна за българския имотен пазар: понижението на цените, което бе характерно за предните три години на криза, се забави и беше само 5%.
Според експертите търсенето на жилища в централните райони на страната се е увеличило, в този сегмент е записано най-голямо увеличение в броя на сделките - плюс 12%.
 
 
Силният руски интерес към недвижимите имоти в България, бе демонстриран на изложението "Български дом", проведено на 10-11 февруари 2012 г. в Москва. За двата дни, събитието бе посетено от над шест хиляди души. Според участниците, интересът на руснаците продължават да е съсредоточен върху жилищните обекти, разположени във района на Варна и по останалото българско крайбрежие.
 
 
Освен това, експертите твърдят, че има интерес на купувачи от Русия към жилища в тихи селски райони, както и към жилища във високия ценови сегмент и такива, които са подходящи за отдаване под наем. 
 
 
Една от най-силно обсъжданите теми на изложението "Български дом", беше въпросът за присъединяването на България към Шенгенското споразумение, което ще се проведе през март 2012 г.. Според експерти, след като страната се присъедини към Шенген стойността на недвижими имоти в България ще нарасне.
 
 
Влизането на България в Шенген, недвусмислено ще раздвижи търсенето на пазара. Дори засега строителите и брокерите да поддържат по-ниски цени, стойността на жилищата рано или късно ще се повиши, според законите на икономиката това е неизбежно, заявиха участници на изложението в Москва. 
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии