Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

България е най-предпочитана от руснаците за покупка на жилище

България и Черна гора са най-предпочитани чуждестранни дестинации от руснаците за закупуване на жилище.

Това сочат данните за търсенето сред руснаците на пазара на недвижими имоти в чужбина през второто полугодие на 2007 г., изнесени от ръководителя на отдела за чуждестранни недвижими имоти в компанията "БЕСТ-Недвижимост" Юлия Титова. Според информацията лидери са именно България и Черна гора с годишен ръст 23% и съответно 17%.

Годишният ръст на търсенето на жилища в Европа сред руснаците по данни от края на 2007 г. възлиза на 60-70 %, съобщи още Титова. В първите пет страни са и Испания - 16%, Турция - 10% и Чехия - 8%.

"Повечето руснаци предпочитат България и Черна гора, тъй като там веднага изчезва проблемът с езиковата бариера, която до момента е много важна за мнозина от руските купувачи. Освен това много важен фактор е културната и териториалната близост. Точно поради това търсенето на недвижими имоти в тези страни продължава да нараства", каза Титова.

По отношение цените на недвижимите имоти тя уточни, че средната цена на 1 кв. м. в България е 1 000 - 2 500 евро, в Черна гора - 2 500 - 4 000 евро, а в Испания - 2 500 - 6 000 евро.

Експерт.бг

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии