Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Британците са загубили интерес към имотите в България, но не и руснаците


Според статистиката на най-големия портал за недвижими имоти във Великобритания Rightmove.co.uk, броят на запитванията за имоти в България от страна на поданиците на Нейно Величество е намалял с 64% през периода от юли 2008 до юли 2010 година.

 

Според началника на отдела за недвижими имоти в чужбина на портала Rightmove - Робин Уилсън "от началото на кредитната криза, са изминали две години, и може да се каже, че пазарът на недвижими имоти в чужбина се е променил напълно. Станало е по-трудно да се намери инвеститор, който се стреми към бърза  печалба от препродажбата на апартаменти с уникално местоположение".
 

 

Освен към България, британските поданици са загубили интерес към имотите в Дубай и няколко страни от Източна Европа. Но Германия, Франция и Испания, са засилили позициите си в сравнение с юли 2008 г., съобщава Sofia News Agenci. 
 

 

За разлика от Великобритания, в Русия картината е точно обратната. Пазарът на недвижими имоти в България, за втора поредна година продължава да заема първо място в класацията на интереса на руснаците. През юли, запитванията на руснаците за недвижими имоти в България се е увеличил с 1,8%, достигайки до рекордните 21,55%.
 

 

Ето и класацията: Топ 10 на страните, към които руснаците имат най-голям интерес за закупуване на имоти, за месец юли, 2010 година в проценти.

 

1. България - 21,55%

2. Германия - 10,86%

3. Испания -7,22%

4. САЩ – 5,62%

5. Италия – 4,68%

6. Чехия – 4,47%

7. Финландия – 3,85%

8. Черна гора – 3,77%

9. Турция – 3,32%

10. Франция – 2,28%
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии