Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Британците избират телевизор по-дълго време от жилището сиТази интересна констатация е направена след проведена анкета от страна на ипотечната компания ING. Анкетата е проведена сред хиляда британци, които неотдавна са закупили жилище.

 

Приблизително половината от анкетираните са избирали къща или апартамент средно 21 минути. За сравнение: за избор на антена за спътникова телевизия или предавател за транслация на програмите, британците отделят средно по 217 минути, за избор на телевизор отделят средно цели 284 минути, дори за избор на нова масичка за кафе, британците пилеят средно по 164 минути, пише The Daily Mail.
 

 

Като основната причина за тази тенденция, експертите виждат в господстващото положение на търсенето над предлагането на пазара на жилища във Великобритания, която се наблюдава в момента. Потребителите се опасяват, че в процеса на оглеждане на даден обект, някой друг може да им го отнеме "под носа", затова гледат да приключат набързо сделката за определено жилище и да станат негови собственици.
 

 

В същото време 26% от анкетираните, подозират агентите по недвижими имоти в създаването на изкуствен недостиг, а оттам и напрежение около избора на недвижими имоти.
 

 

Другата интересна констатация от проучването е следната: Решението за покупка на жилище със семейни пари, по правило се взима съвместно от двамата партньори, но когато има  разногласие или несъгласие в повечето случаи последната дума е на жената.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии