Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Банки и реклама


През последните две години би могло да се каже, че по скалата на креативността банковата реклама в България надмина тази на бързооборотни стоки. Това важи не само за идеите и сценариите, които се използват, а и за каналите за комуникация. В Интернет финансовият сектор се превърна в един от най-активните рекламодатели, както и един от най-иновативните. Почти няма банка или финансова институция, която да не обнови своя уебсайт и да предложи модерна визия, Интернет банкиране, новини, промоции, нови продукти на него. Свежите сайтове на Юнионбанк, Пощенска банка, Евробанк са само някои от примерите. Наскоро добра изненада бе и изцяло обновеният онлайн имидж на Елана холдинг, която пусна нови уебсайтове и онлайн услуги за фирми и крайни клиенти.
Добрият имидж, изразен чрез модерен, качествен уебсайт вече не задоволява банките онлайн. Те отдавна преминаха бариерата на догмата, че е достатъчно да имаш добър сайт или най-много един банер някъде, и заделят рекламни бюджети за Интернет кампании. Целта е да накарат потенциалните клиенти да посетят техните сайтове, да научат и да използват Интернет услуги, да запомнят предимствата на даден продукт.
Без да претендираме за пълнота, няколко са иновативните банкови кампании, които тази година се появиха в Интернет в България. Кампаниите на СИБанк за депозити и кредити за малки и средни предприятия впечатлиха с нови подходи. Депозитната бе типичен тийзър, в който на сайта www.depoziti.com красиви балони носеха посетителите нагоре, нагоре, към лихвения процент. Кампанията за кредити за малки и средни предприятия бе интересна с това, че се обръща директно към фирмите, канейки ги да си уредят среща с кредитен експерт на www.kreditirane.com. Пощенска банка за пръв път реализира интерактивна игра, в която играчите - потенциални получатели на жилищни кредити, търсят ключ към жилището на своите мечти в опърпана стая. Постоянно продължава да е рекламното присъствие онлайн и на Първа инвестиционна банка, една от първите, които проведоха кампании в българското Интернет пространство, както и на ДЗИ Банк, Райфайзенбанк и др.
С увеличаването на Интернет публиката - около 1 750 000 души по данни от август 2005 г. на агенция за маркетингови изследвания Ноема, растат и бюджетите за реклама онлайн. Очакванията са през 2006 г. общата сума да достигне почти 4 000 000 EUR - прогноза, базирана на изказвания на редица фирми, членове на Българската Уеб Асоциация, както и на резултатите на водещите Интернет портали. Тази сума обаче не включва всички средства, изразходвани за създаване на нови Интернет услуги и уебсайтове. Твърде вероятно е поради бурното развитие на банкирането на дребно банките и финансовите институции да останат сред водещите Интернет рекламодатели, наред с телекомуникационните компании и потребителските стоки.

Категория: България

Източник: internetreklama.com

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии