Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

900 фирми действат незаконно на пазара

   Преди време се публикува национален доброволен публичен регистър на лицата, които имат законни основания да осъществяват операции с недвижими имоти. Регистърът беше разпратен до всички данъчни администрации. Отправихме въпрос до пресцентъра на Главна данъчна дирекция колко нелегални брокери и фирми, занимаващи се с посредничество при сделки с недвижими имоти са санкционирани за неплатен патент или липса на регистрация по ЗДДС. Оказа се, че данъчните не водят отделна статистика и не могат да дадат никаква информация за нелегитимните субекти, занимаващи се с посредничество при сделки с недвижими имоти.

По информация от НСНИ в България легално работят само 420 фирми, които са вписани и в доброволния публичен регистър на сдружението. Не може в пазарната икономика да се дава предимство на едни икономически субекти за сметка на други. Нелегитимните играчи на пазара за недвижими имоти са най-чести участници в имотни измами. От това страда авторитета на професионалистите. Не на последно място измамите отблъскват чуждите инвеститори, казват специалисти.
Всеки би искал патентният данък да е по-нисък. От друга страна обаче не бива да се има доверие на брокер, който не може да отдели 300 лв. на месец. Посредниците в сделки с недвижими имоти не би трябвало да се притесняват за сума от по 300 лв. на месец, за да не бъдат изкушавани да работят против интереса на клиентите си, твърдят брокери.
Цялата статия можете да прочетете в изданието "Борса Имоти"

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии