Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

87% от автомагистрала Люлин са завършени

87% е напредъкът по изпълнението на автомагистрала “Люлин”, а преди това за 3 години са извършени едва 33% по дейностите. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който заедно с министър-председателя Бойко Борисов направи оглед на строително-монтажните работи на съоръжението.

 

Министърът изрази убеденост, че “няма да изгубим нито лев европейско финансиране по този проект”. Той обясни още, че към момента са изпълнени дейности за над 142 милиона евро като са разплатени 113 милиона лева към края на октомври. “Имат още два месеца да актуват и с лекота ще постигнат необходимия обем”, добави министърът.

 

Министър-председателят Бойко Борисов, изрази надежда, че до Нова година ще може да се минава с автомобили по автомагистрала „Люлин”.

 

Президентът на компанията изпълнител "Мапа чингиз" Мехмед Назиф Гюнал, който също присъства на инспекцията увери премиерът, че ще се справят със сроковете, като единственото притеснение е, че за част от дейностите по магистралата имат нужда от хубаво време.

 

Изпълнителите обясниха на премиера, че само изолацията на моста на „Даскалово” е свързана с времето като до 20 дни ще започне полагането на изолациите. В момента на обекта работят около 2000 души. Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че част от трасето само до преди няколко месеца е било от планини, а сега по почти 90% от трасето се кара по асфалт. Огромен обем работа е свършена за последните 2-3 месеца отбеляза премиера и посочи, че работата в тунелите може да продължи и при лошо време.

 

Източник: МРРБ

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии