Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

84% от испанците смятат, че цените на жилищата в страната са твърде високи


До това заключение се достигна след едно проучване, проведено от Асоциацията на кредитните институции (Funcas) в страната. Според анкетираните, прехвърлянето на недвижим имот също е твърде високо-10-20% от цялата стойност.

 

Повече от половината от анкетираните смятат, че цените на жилищата в Испания, по данни от настоящата година, са се понижили с 10,5%, съобщава Spanich Property Insight.
 

 

През 2005 г., когато се проведе предишното проучване, 95% от испанците вярваха, че цените на жилищата в страната са завишени с 30-50%. Но след това "балонът" на цените на жилищните имоти се "спука". Според някои източници, в крайбрежните райони на Испания, средната цена на жилищата е паднала до 50%.

 

Но от друга страна и покупателните способности на хората (в резултат на глобалната финансова криза и високата безработица) също паднаха. Затова повечето от испанците са убедени, че цените трябва да паднат още по-ниско, така че жилищните имоти да станат по-достъпни за тях.
 

 

Друг резултат от изследването на Funcas показва следното: по-голяма част от хората, които биха искали да купят жилище смятат, че за пълното възстановяване на пазара на недвижими имоти в страната, ще са нужни още около 7,5 години.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии